Selected Sundays @ Posticum Oradea

Centrul cultural Posticum din Oradea invită toți iubitorii muzicii relaxante la o serie de evenimente duminicale ce au ca scop promovarea muzicii urbane de calitate, indiferent de stilurile și substilurile aferente.

Dacă e duminică, avem socializare și relaxare!

Prima sesiune va avea loc pe data de 18 mai 2014, orele 17:00 și va pune accent și pe suportul de vinil.

Invitați:
DJ Klaus EB (Grafformers)
Anobium Pertinax

INTRAREA LIBERĂ!

Hain Teny @ Moszkva Cafe Oradea

Hain Teny (Cuvinte de înțelepciune) este una dintre puținele trupe de hip-hop de fuziune din întreaga regiune Balcanică încă de la începutul anilor 2000. Filozofia muzicii hip-hop este văzută prin funk, jazz, electronica, reggae, dancehall și break-uri electronice și concentrată pe ecologie, explorare cosmică și rap.

Având numeroase turnee de succes în ultimii cinci ani, trupa a călătorit cam prin toată regiunea Balcanilor, dobândind în tot acest timp o grămadă de fani și persoane noi de contact și promovându-și astfel albumele lansate – cum ar fi ROBA (2004) sau Haintellingece (2006), sau diferitele single-uri si remixuri. Pentru moment, Hain Teny își publică muzica pe plan internațional prin labelurile Ice & Spice Records (Paris, Franța), Ammonite Records, Punch Line (Belgrad, Serbia) și în ultimul timp Bombastic Jam (Hamburg, Germania).

Publicul orădean îi va putea asculta live la Moszkva Cafe în seara zilei de sâmbătă, 17 mai 2014, cu începere de la orele 21:30.

ACTUALIZARE:

Mesaj din partea trupei Hain Teny pe 17 mai 2004 la 12:23: „Cine și-ar putea imagina cel mai rău scenariu, că așa ceva să se întâmple în ditamai sezonul de club de la mijlocul lunii mai?! Ne pare foarte rău că trebuie să anunțăm că situația din orașul Novi Sad și orașele învecinate este critică… Oamenii se mobilizează pentru a merge pe râul Sava și pe Dunăre pentru a salva familii și case de la inundații uriașe și alunecări de teren de peste tot din jur… Mai multe centrale electrice sunt dezactivate deoarece ele sunt complet sub apă și curentul se va întrerupe din cauza asta timp de câteva ore.

Deci nu avem condițiile necesare de a călători în această după-amiază. Vă rugam să primiți scuzele noastre de rigoare pentru faptul că nu putem ajunge acum în Oradea.”

Seara din Moszkva va fi întreținută așadar de DuBase (Guerilla Outernational)
și DJ Klaus EB (GRAFFORMERS).

Intrare: 10 lei.

Rezumat eveniment lansare mixtape „Deliric – Delicatese” în Window Pub Oradea

Afiș Deliric, lansare mixtape "Delicatese"
Noaptea de 30 noiembrie 2013 a marcat probabil unul dintre cele mai reușite evenimente hip-hop petrecute în Oradea ultimilor ani. Deliric (Facem Records) a fost prezent în localul Window Pub din pasajul Vulturul Negru alături de prietenii și colegii săi de trupă, DOC și Vlad Dobrescu, unde a susținut lansarea mixtape-ului Delicatese (Street Tapes, vol. 2).

Băieții de la CTC au intrat pe scenă puțin peste ora 1 a dimineții în uralele publicului numeros ce scanda „ce-te-ce, ce-te-ce” și avea pe alocuri drapeluri ce sugerau intrarea în noua zi de sărbătoare națională, 1 Decembrie.

Evenimentul a avut loc prin inițiativa și aportul lui Robi/Emitter Planer fiind sprijinit și de cațiva reprezentanți ai scenei hip-hop locale: DJ Klaus EB/GRAFFORMERS (muzica pentru warm-up și afterparty), Yvette/BlackSheep Sound (foto), Alex/GRAFFITIn (foto), Kesher121/GRAFFORMERS (foto).

Vânzarea celor 346 de bilete (conform surselor oficiale) și prezența unui public numeros confirmă faptul că tinerii orădeni cer și alte evenimente hip-hop de anvergură!

Îi așteptăm deci cum se cuvine pe Haarp Cord în 20 decembrie? 😉
RurbanizatOR zice că da!

So Fresh, So Clean 2 – Timișoara

So Fresh, So Clean 2, Timisoara, 2 noiembrie 2013Primul weekend din noiembrie marchează meleagurile timișorene cu cea de-a doua ediție a jam-ului „So Fresh So Clean”. Așa cum ne-am obișnuit de anul trecut, programul va cuprinde workshop-uri, showcase-uri, battle-uri b-boy/b-girl (3vs3), 7even2smoke și se va încheia cu un party.

Iată desfășurătorul ediției So Fresh, So Clean 2013:

Vineri, 1 noiembrie 2013
18:00–19:30 – Workshop b-boying cu Hakan @ Liceul Waldorf, str. Uranus nr. 6
19:45–21:15 – Workshop b-boying cu FlexHolik (Gorilla Legion, universal) @ Liceul Waldorf, str. Uranus nr. 6
21:15–22:00 – Panel discussion
22:00–00:00 – Socializare

Sâmbătă, 2 noiembrie 2013
10:00–12:00 – Workshop b-boying cu Dr Hefo (Fox Footwork, FDM, Octagon, Polonia) @ Club sportiv Magnum, Nicolae Titulescu nr. 5
15:00–21:00 – Evenimentul propriu-zis (DJ Raffu/Moonwalkers, TM) @ Life!Pub, b-dul Republicii nr. 11

23:00–??:?? – Party (DJ Mark-Ski/NYADS/Moonwalkers, Germania & DJ Klaus EB/Grafformers, Oradea)

JURIU:
Nezoob (Recognize Crew, Serbia)
FlexHolik (Gorilla Legion, universal)
Dr Hefo (Fox Footwork, FDM, Octagon, Polonia)

Participarea la workshop-uri se face pe bază de intrare: 20 lei/workshop sau 60 lei/toate trei.

Locație jam (intrare 10 lei):
Life!Pub
– B-dul Republicii nr. 11, Timișoara

Locație party (intrare gratis):
Daos Club – Nicolae Titulescu nr. 5, Timișoara

Turneul european Basement Freaks are „stație” și în Oradea

Basement Freaks @ Moszkva Caffe Oradea - 4 octombrie 2013Vestea cum că o trupă de nu-funk din nordul Germaniei ar concerta curând în Oradea circulă deja de câteva zile bune pe Facebook. Confirmarea pentru Basement Freaks vine chiar de la reprezentanții Moszkva Caffe și RurbanizatOR – localul și organizatorii cu pricina. Turneul european cuprinde majoritatea țărilor Europei de est, iar următoarea oprire în spațiul românesc fiind la Cluj, în Boiler. Dacă nu v-am convins încă, puteți consulta programul trupei din această toamnă vizitându-le „felia de Internet”. Membrii Grafformers vor fi ca întotdeauna prezenți la evenimente similare, motivul fiind simplu – DJ Klaus EB include în majoritatea seturilor sale muzicale piese produse de George Fotiadis, din repertoriul Basement Freaks.

Așadar, iubitorii de beat-uri derivate din funk, hip-hop și breaks sunt invitați vineri seara, 4 octombrie 2013, cu începere de la orele 21:00 în Moszkva Caffe pentru party-ul anului!

Intrare 15 lei în avans sau 20 lei la fața locului (prețul include și un shot kamikaze).

The Funktastic 4 @ Sala ASA Târgu Mureș

Ultima sâmbătă a lunii curente, adică ziua de 28 septembrie 2013, găzduiește evenimentul Get Down 4! B-Boy Jam la Targu Mureș. DJ Klaus EB (GRAFFORMERS) a dat curs invitației de participare la afterparty-ul evenimentului, unde va începe să selecționeze în special beat-uri old school și electro hip-hop din decada 1980 continuând apoi cu sound-uri ceva mai actuale. În aceeași seară, la platane vor mai fi: DJ Sauce (Facem Records), DJ Sega (Tupeu Crew), DJ Franco (NaCultura), DJ Dadu (Classified Prod).

Intrarea 10 lei, de la orele 23:00, la sala ASA Târgu Mureș, jud. Mureș.

The Funktastic 4, Records Cafe, Targu Mureș

GHETTO AUTUMN @ HolePub Street, Oradea

Afis eveniment Ghetto Autumn HolePub Street OradeaChiar dacă școala a început, vibe-ul vacanței de vară se resimte, iar dorul de party-uri cu muzica variata și care țin până dimineața încă îl mai avem…

Pentru seara de vineri, 20 septembrie 2013, HolePub Street din Oradea vă așteaptă cu un line-up inedit de hip-hop, nu-funk, ghetto funk, breakbeat, electro și drum&bass cu:

SKETCH (HalfOrganic)
KLAUS EB (Grafformers)
ANOBIUM PERTINAX (Bassline Business)

Intrare: 10 lei / 22:00h (+ 1 bere inclusă).

Graffiti la nivel universal în școli orădene cu statut european

Cu ocazia începerii noului an școlar, curtea liceului teoretic orădean „Aurel Lazăr” poartă amprenta personală a artiștilor orădeni din grupul GRAFFORMERS. Acțiunea în sine constituie o continuare a campaniei Grafformers de împrospătare a imaginii instituțiilor de învățământ locale și de conștientizare a spiritului artistic în rândul adolescenților. Campania de voluntariat a fost începută în 2009, prin intermediul curții Colegiului Național „Mihai Eminescu” și continuată în 2011, în curtea „Liceul de artă” din Oradea.

Pentru toamna lui 2013, grafferii ETAL 180 și KESHER 121 au reprezentat pe unul din pereții curții interioare ai liceului teoretic „Aurel Lazăr” desene în pur stil graffiti, diferite ca stil dar similare în esență cu ceea ce regăsim în alte țări europene și de peste ocean. Pentru a fi în ton cu spiritul școlar, alături de piesele lor reprezentative, artiștii s-au gândit să transpună și unele din personajele îndrăgite ale clasicelor desene animate din lumea unor coloși precum Tex Avery (Lupul Avery, Bugs Bunny), Robert McKimson (Taz) sau Walt Disney (Donald Rățoiul).

Membrii Grafformers speră ca rezultatul celor aproximativ 7 zile de lucru să reprezinte un „plus de culoare” atât pentru profesorii cât și pentru elevii acestei instituții de învățământ, cu atât mai mult cu cât lucrarea de față are dublă semnificație și pentru ei: împlinirea a 10 ani de la absolvirea liceului din partea lui Sebastian Bosescu (alias DJ Klaus EB, cel de-al treilea membru al grupului).

Mulțumiri merg către domnul director Ioan Micu pentru suportul acordat în tot acest timp, cât și pentru atitudinea deschisă și spiritul mereu tânăr de care dă dovadă!

Salutări totodată grupului de b-boy B.LMNT (Ren, Bogdan, Noris, Boci, Rol, Tamas) pentru suportul și prietenia lor.

GRAFFORMERS la Şuncuiuş Festival 2013

În perioada 1-6 mai 2013, pe platoul din faţa peşterii Ungurul Mare, din comuna Şuncuiuş, județul Bihor, se desfăşoară deja tradiţionalul festival de muzică electronică. Şuncuiuş Festival 2013 – singurul festival de muzică electronică din judeţul Bihor, adună pentru 5 nopţi de distracţie participanţi din judeţele limitrofe, cât şi din ţara vecină Ungaria.

Pentru ediţia festivalului de anul acesta, organizatorii s-au gândit să decoreze partea exterioară a barului cu graffiti rezultând astfel colaborarea cu GRAFFORMERS. KESHER 121 a răspuns invitaţiei prin elaborarea unui design la faţa locului ce reprezintă denumirea evenimentului şi care conţine elemente din cadrul natural al zonei (apă, rocă, lemn etc).

Şi nu uitaţi că vineri seara, 3 mai 2013, de la 19:00, DJ Klaus EB va da startul distracţiei cu un set compus din electro funk, jazzy hip-hop, boom bap, nu funk, ghetto funk şi dubstep! Headline vineri: DJ Snow & MC Agent (Unusual Suspects).


Desfăşurătorul Şuncuiuş Festival 2013 pe zile îl găsiţi mai jos.

Ne vedem acolo! 😉

GRAFFORMERS la workshop de graffiti în cadrul „StudentFest 2013” Timişoara

StudentFest 2013 Timisoara - Graffiti & Street ArtStudentFest reprezintă alternativa la educaţia formală pe care sistemul a propus-o şi oferit-o timp de 22 ani tinerilor din România în scopul de a se exprima liber în spaţiul în care trăiesc. Şansa de a învăţa, de a comunica şi de a interacţiona cu oamenii au ajuns puncte de reper în domeniul artistic. Fiind un festival studenţesc, tot ceea ce se întâmplă aici este inovator, realizat doar de studenţi pentru studenţi. Faptul că timp de 21 de ani StudentFest a reuşit să atragă un public din ce în ce mai numeros, înseamnă că tinerii chiar au nevoie de un astfel de eveniment.

Tema StudentFest pentru 2013 este „PARADOX” – un semnal menit să atragă atenţia asupra contradicţiilor existente în societatea actuală. Se continuă aşadar ideea începută în 2012 cu: 7 zile intensive de workshop-uri şi training-uri închise şi 3 zile de expoziţii, concerte, happening-uri şi multe alte activităţi deschise publicului. Traineri specializaţi în arhitectură, arte plastice, dans, design vestimentar, fotografie, graffiti şi street art, literatură, publicitate şi teatru te vor ajuta să acumulezi cunoştinte sau să dobândeşti noi abilităţi în domeniul ales de tine. Nu trebuie să fii profesionist în vreun domeniu, trebuie doar să îţi doreşti să participi!

Pe tot cuprinsul desfăşurării festivalului, din 11 până pe 20 aprilie 2013, doi dintre membrii GRAFFORMERS vor voluntaria în cadrul atelierului de graffiti şi street art. Alături de alţi artişti de nişă – dintre care SinBoy, Folkolor şi mai vechii prieteni timişoreni 380K (Karm şi Antik), orădenii ETAL 180 şi KESH 121 îşi vor aduce şi ei aportul la revitalizarea artei stradale timişorene.